ého seminára.
PREŠOV. Vedenie školy argumentovalo, že stravovanie v seminári je pre nich núdzové riešenie, ktoré so sebou prináša viacero komplikácií. Podľa riaditeľky Gabriely Mihalčínovej presun žiakov im spôsobuje bezpečnostnú aj časovú tieseň.
„Musíme upravovať rozvrh, aby obedňajšia prestávka bola dlhšia a zabezpečiť učiteľský dozor, čo nie je vždy jednoduché. Každý deň sa takto presúva okolo 80 žiakov a 30 učiteľov,“ vysvetlila nám. Vyučovanie sa im potom končí až po 15. hod.
Jedáleň vznikne v suteréne školy
Priestor na jedáleň im vznikla v suteréne školy po tom, čo získali telocvičňu na Dilongovej ulici. „Mesto nám vzalo internát na Jarkovej ulici a vymenilo za telocvičňu na Dilongovej, lenže aj keď sme mali internát, mohli sa tam stravovať len ubytovaní žiaci, preto sme žiadali o vlastnú školskú jedáleň,“ dodala riaditeľka Mihalčínová. Priestor je už pripravený a stravu im bude dodávať firma, ktorá tieto služby poskytuje viacerým školám.
Čakajú na rozhodnutie ministerstva
Firma investovala aj do úprav v suteréne školy. „Čakali sme, že sa prevádzka spustí už v januári a študenti budú môcť ísť na obed v papučiach a nepresúvať sa, ale ako sme sa dozvedeli, musí to ešte schváliť ministerstvo školstva. Nejaký čas to potrvá a tak je možné, že obedy budeme môcť podávať až v novom školskom roku,“ poznamenala neskrývajúc sklamanie z dlhého procesu schvaľovania.
Na teplú stravu sa tešia aj externí študenti, ktorí dochádzajú z okolia Prešova. Keďže sú cez deň v práci a do večera v škole, tiež by uvítali teplú stravu.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári