Korzár logo Korzár Prešov

Dnes je deň bez polotovarov

Oficiálne taký sviatok neexistuje, ale svetoznámy šéfkuchár Jamie Olivier ho inicioval. Vyzýva zapojiť sa dnes do dňa varenia bez polotovarov.

Ondrej Vanta. Uznáva sezónne čerstvé potraviny.Ondrej Vanta. Uznáva sezónne čerstvé potraviny. (Zdroj: frk)



PREŠOV. Polotovary tvoria najmä v zahraničí základ „domácej“ stravy. Aj preto má taký úspech Jamie Olivier, ktorý tieto predsudky nabúral. A snaží sa ísť ďalej, vyzýva ľudí, aby dnes nešli do reštaurácií, ani si nekúpili polotovary, ale uvarili svoje jedlo.
„Keď som pracoval v Škótsku, chcel som si uvariť špagety. Kúpil som si ich, a oni už boli hotové, aj s omáčkou, stačilo ich zohriať v mikrovlnke. Naozaj sa tam takto stravujú,“ opísal skúsenosti z Britských ostrovov Prešovčan Milan. K Olivierovej výzve sa pridali aj Slováci. Problém s tým nemajú.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Výber je široký

„Aj kvôli deťom sa človek začal obzerať po lepších potravinách. Snažíme sa nakupovať čerstvé potraviny, i keď nie sú čerstvé ako čerstvé. Zeleninu nakupujem sezónnu, zo Slovenska, na trhu,“ povedal Ondrej Vanta z Prešov, propagátor zdravej výživy.
„Varíme aj z polotovarov, urýchľuje to čas. Máme však už odskúšané svoje výrobky, ktorým dôverujeme,“ doplnil s tým, že dnes je situácia na trhu oveľa lepšia: „Niekedy som sa snažil vegetariánsky stravovať a v tom čase tu bolo minimum výrobkov. Dnes je výber omnoho širší.“
Do dňa bez polotovarov sa zapojí aj vysokoškoláčka Lenka Filipová. „Dosť často využívam mrazené potraviny, aj keď čerstvým sa nič nevyrovná. Nikdy nekupujem tie všelijaké omáčky, zápražky a prísady do jedál, ktoré obsahujú samé umeliny,“ dodala.


SkryťVypnúť reklamu

Autor: frk

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 85 834
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 577
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 302
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 388
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 373
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 224
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 438
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Boris Voroňák.

Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční 11. apríla.


TASR
Ilustračný záber.

Obchádzková trasa povedie cez mesto Prešov.


TASR
Ilustračný záber.

Práce budú prebiehať v stredu a vo štvrtok.


TASR
Rekonštrukcia sa dotkne úseku s dĺžkou 220 metrov.

Predpokladaná hodnota zákazky je vyše 450-tisíc eur.


TASR
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu