Korzár logo Korzár Prešov

Súťažili o najlepší guláš

Chlapi na Marakani pri Prešove bojovali v sobotu o to, kto navarí najlepší guláš. Každý si doniesol svoj tajný a osvedčený recept.

Kuchári. Zľava Ľubo Stolár, Dušan Murár, Martin Aman (organizátor), Maroš Debreceni a Viliam Polák.Kuchári. Zľava Ľubo Stolár, Dušan Murár, Martin Aman (organizátor), Maroš Debreceni a Viliam Polák. (Zdroj: Veronika Čorňáková)



PREŠOV. Muži z Prešova bojovali o najlepšieho kuchára guláša. Do súťaže sa prihlásil i Maroš Debreceni (45) z Prešova.

„Je to tajný rodinný recept. Robil ho ešte môj dedko a myslím, že aj jeho pradedko. Prihlásil som sa do tejto súťaže preto, lebo ma volal môj kamarát a som si istý, že môj guľáš bude ľuďom chutiť. Toto je kvalitný guľáš a rozhodne nie taký, ako sa varí v reštauráciách. Je to na prírodnom ohni a v antikorovom kotlíku. Dali sme doň kvalitné hovädzie mäso,“ povedal nám M. Debreceni (45) z Prešova. Guláš varil so svojím synom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Bude možno i súťaž o naj halušky či boršč

Aj Ján Tverdík (46) varil guláš so svojím synom, ktorý teraz končí základnú školu a chystá sa vyučiť za kuchára.

„Dozvedel som sa o tejto akcii, tak som sem prišiel. Nebál som sa do toho ísť, pretože s varením guláša máme všetci dobré skúsenosti. Z čoho robím guláš som nepovedal ani mojim kamarátom. Je to úžasná akcia,“ prezradil J. Tverdík.

Pôvodná myšlienka bola taká, že sa stretne partia a uvarí si guláš, no potom si povedali, že do toho zatiahnu i verejnosť.

„Akcia bude pokračovať i na budúci rok a budeme sa lepšiť a lepšiť. Pridáme možno i súťaž v haluškách alebo v boršči,“ zdôraznil Martin Aman, organizátor podujatia.

Guláš varilo deväť družstiev. Víťazom sa stal napokon šéfkuchár Peter Kopčák so svojím tímom.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 87 312
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 632
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 345
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 229
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 424
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 226
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 477
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu