PREŠOV. Muži z Prešova bojovali o najlepšieho kuchára guláša. Do súťaže sa prihlásil i Maroš Debreceni (45) z Prešova.
„Je to tajný rodinný recept. Robil ho ešte môj dedko a myslím, že aj jeho pradedko. Prihlásil som sa do tejto súťaže preto, lebo ma volal môj kamarát a som si istý, že môj guľáš bude ľuďom chutiť. Toto je kvalitný guľáš a rozhodne nie taký, ako sa varí v reštauráciách. Je to na prírodnom ohni a v antikorovom kotlíku. Dali sme doň kvalitné hovädzie mäso,“ povedal nám M. Debreceni (45) z Prešova. Guláš varil so svojím synom.
Bude možno i súťaž o naj halušky či boršč
Aj Ján Tverdík (46) varil guláš so svojím synom, ktorý teraz končí základnú školu a chystá sa vyučiť za kuchára.
„Dozvedel som sa o tejto akcii, tak som sem prišiel. Nebál som sa do toho ísť, pretože s varením guláša máme všetci dobré skúsenosti. Z čoho robím guláš som nepovedal ani mojim kamarátom. Je to úžasná akcia,“ prezradil J. Tverdík.
Pôvodná myšlienka bola taká, že sa stretne partia a uvarí si guláš, no potom si povedali, že do toho zatiahnu i verejnosť.
„Akcia bude pokračovať i na budúci rok a budeme sa lepšiť a lepšiť. Pridáme možno i súťaž v haluškách alebo v boršči,“ zdôraznil Martin Aman, organizátor podujatia.
Guláš varilo deväť družstiev. Víťazom sa stal napokon šéfkuchár Peter Kopčák so svojím tímom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári