Malí školáci však neobdivujú pasívne výrobky remeselníkov, ale skúšajú niektoré veci vyrobiť sami.
PREŠOV. Naposledy sa učili s pani učiteľkou upiecť voňavý chlieb. Pripravili si všetky potrebné ingrediencie a miesili cesto. Nebolo to ľahké a chvíľami boli prekvapení, ako sa s cestom ťažko pracuje.
Pomohla im aj pani kuchárka, keď cesto prevzdušnila a hnietla tak, aby bol chlebík ľahký a prepečený. Potom ho spolu v školskej kuchyni upiekli. Kým sa vyspali, chlieb vychladol a na olovrant si už z neho pochutnávali. Chutil všetkým a vraj si to chcú ešte zopakovať.
Ako nám povedala riaditeľka Eva Miklášová, v iné dni deti vyšívali, pokúšali sa vyrobiť keramické výrobky, gombíky či náramky.
„Máme ľudový súbor a kroje si deti obliekajú počas týchto prác aj preto, aby mali aj iný pocit z odevu, aby si vyskúšali, čo všetko dokážu vyrobiť aj kam patria. Máme s tým veľmi dobré skúsenosti, deti sú nadšené a Týždeň remesiel organizujeme už štvrtý rok,“ informovala nás riaditeľka.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári