PREŠOV. Ľudia v Prešove sa stravujú v reštauráciách aj počas leta. Podnikom veľmi neuškodili ani dovolenky.
„Ľudí máme približne rovnako ako po iné mesiace v roku. No je viac turistov. Ľudia preferujú ľahšie jedlá ako šaláty či ryby,“ informoval Miroslav Mikloš z reštaurácie v Prešove v centre mesta.
Aj čašníčka Ivana Pavlovská z reštaurácie na Floriánovej ulici nám povedala, že je ľudí ešte viac ako po iné ročné obdobia. „Chodí sem veľa ľudí. Je pravda, že si dávajú ľahšie jedlá.“
Aj časníčka Katarína Beniačová tvrdí, že ľudí je v lete omnoho viac. „Nedá sa to porovnať so zimným obdobím. Ľudia sedia na terasách, keďže je také teplo. Pijú veľa vody. No a čo sa týka jedla, tak určite jedia ľahšie jedlá. A my sa do menu snažíme dávať nevyprážené jedlá, žiadne mäso obaľované v cestíčku a podobne. Robíme zeleninové šaláty a rôzne cestoviny.“
Pravidelne sa v reštaurácii stravuje i Anna Kuzmiaková.
„Pracujem tu, a dnes už asi nie je veľmi moderné nosiť si obed v obedári. A ísť sa najesť do reštaurácie je pohodlné. Som rada, že mám stravné lístky, pretože bez nich by som asi veľmi uvažovala, či ísť alebo neísť do reštaurácie,“ povedala nám.
Na obed chodí aj Miroslav Rakaš. „Stravujem sa v reštauračných zariadeniach pravidelne. No je pravda, že v lete mi až tak nechutí, takže si dávam ryby či nejaké šaláty.“
Anketa
Stravujete sa v reštauráciách?
V uliciach Prešova sme sa vás pýtali, ako často sa chodíte najesť do reštaurácie. Odpovede sú rôzne.
Jana Kiseľová (46), Prešov
„Stravujem sa iba doma, alebo zájdem na nejaké rýchle občerstvenie do mesta, na bagetu alebo pizzu. Aj keď je leto, tak musím doma variť mäso, pretože mám doma chlapov. Musím pozerať na to, čo chce rodina. No robím i zeleninové šaláty.“
Helena Šoltésová (46), Prešov
„Občas zájdem do reštaurácie, no nie je to pravidlom. Vždy sa pozerám na financie, ako mi to ktorý mesiac vyjde, ale domáca strava je domáca strava.“
Ľubica Šoltésová (39), Ruská Nová Ves
„V reštaurácii sa stravujem každý deň. Pracujem v centre mesta, takže mám o reštauráciách prehľad a mám jednu najobľúbenejšiu, kde je úžasný personál i dobrá strava.“
via, čor
Autor: čor
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári