Korzár logo Korzár Prešov

Reštaurácie v Prešove sú plné i v lete

Prešovčanov letné horúčavy neodrádzajú od stravovania v reštauráciách. Preferujú však ľahšiu stravu.

Obed v reštaurácii. V lete sa tu stravujú i turisti.Obed v reštaurácii. V lete sa tu stravujú i turisti. (Zdroj: čor)



PREŠOV. Ľudia v Prešove sa stravujú v reštauráciách aj počas leta. Podnikom veľmi neuškodili ani dovolenky.

„Ľudí máme približne rovnako ako po iné mesiace v roku. No je viac turistov. Ľudia preferujú ľahšie jedlá ako šaláty či ryby,“ informoval Miroslav Mikloš z reštaurácie v Prešove v centre mesta.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aj čašníčka Ivana Pavlovská z reštaurácie na Floriánovej ulici nám povedala, že je ľudí ešte viac ako po iné ročné obdobia. „Chodí sem veľa ľudí. Je pravda, že si dávajú ľahšie jedlá.“

Aj časníčka Katarína Beniačová tvrdí, že ľudí je v lete omnoho viac. „Nedá sa to porovnať so zimným obdobím. Ľudia sedia na terasách, keďže je také teplo. Pijú veľa vody. No a čo sa týka jedla, tak určite jedia ľahšie jedlá. A my sa do menu snažíme dávať nevyprážené jedlá, žiadne mäso obaľované v cestíčku a podobne. Robíme zeleninové šaláty a rôzne cestoviny.“

SkryťVypnúť reklamu

Pravidelne sa v reštaurácii stravuje i Anna Kuzmiaková.

„Pracujem tu, a dnes už asi nie je veľmi moderné nosiť si obed v obedári. A ísť sa najesť do reštaurácie je pohodlné. Som rada, že mám stravné lístky, pretože bez nich by som asi veľmi uvažovala, či ísť alebo neísť do reštaurácie,“ povedala nám.

Na obed chodí aj Miroslav Rakaš. „Stravujem sa v reštauračných zariadeniach pravidelne. No je pravda, že v lete mi až tak nechutí, takže si dávam ryby či nejaké šaláty.“

Anketa

Stravujete sa v reštauráciách?

V uliciach Prešova sme sa vás pýtali, ako často sa chodíte najesť do reštaurácie. Odpovede sú rôzne.

Jana Kiseľová (46), Prešov

„Stravujem sa iba doma, alebo zájdem na nejaké rýchle občerstvenie do mesta, na bagetu alebo pizzu. Aj keď je leto, tak musím doma variť mäso, pretože mám doma chlapov. Musím pozerať na to, čo chce rodina. No robím i zeleninové šaláty.“

Helena Šoltésová (46), Prešov

SkryťVypnúť reklamu

„Občas zájdem do reštaurácie, no nie je to pravidlom. Vždy sa pozerám na financie, ako mi to ktorý mesiac vyjde, ale domáca strava je domáca strava.“

Ľubica Šoltésová (39), Ruská Nová Ves

„V reštaurácii sa stravujem každý deň. Pracujem v centre mesta, takže mám o reštauráciách prehľad a mám jednu najobľúbenejšiu, kde je úžasný personál i dobrá strava.“

via, čor

Autor: čor

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 86 188
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 590
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 318
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 349
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 380
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 225
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 447
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Boris Voroňák.

Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční 11. apríla.


TASR
Ilustračný záber.

Obchádzková trasa povedie cez mesto Prešov.


TASR
Ilustračný záber.

Práce budú prebiehať v stredu a vo štvrtok.


TASR 1
Rekonštrukcia sa dotkne úseku s dĺžkou 220 metrov.

Predpokladaná hodnota zákazky je vyše 450-tisíc eur.


TASR
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu