Bol to pre nich zážitok na nezaplatenie.
PREŠOV/TIBAVA. Pätnásť východniarov, spolužiakov z vysokej školy a kamarátov sa rozhodlo, že skúsia niečo, o čom doteraz len počúvali od iných.
„Dostali sme pozvanie od nášho kamaráta, ktorý žije v Tibave, s otázkou, či sa nechceme prísť pozrieť, ako to na takom vinobraní vyzerá. Samozrejme, že sme súhlasili a hneď sme išli. Počas soboty sme vyzbierali asi tak 2,5 tony, konkrétne z tohto hrozna bude vyrobený burčiak na vinobranie v Tibave. Bola to perfektná skúsenosť na nezaplatenie,“ priznal sa nám Matúš Onofrej.
Mladých zberačov udržiavala počas dňa čulých aj vôňa hrozna: „Nádherne to tam voňalo, vyšlo krásne počasie. Bola to veľká sranda, aj keď nás z toho bolel chrbát. Ale dúfam, že nás pozvú aj na budúci rok, pretože sa nám to neskutočne páčilo. Dozvedeli sme sa niečo aj o výrobe vína, ako sa hrozno odstavuje a ako prebieha celý ten proces,“ povedala Adriána Vargová.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári