Jeho kuchárske umenie zabodovalo. V súťaži vyhral zlatú medailu a porota ho odporučila, aby Slovensko reprezentoval na medzinárodnej súťaži vo Francúzsku.
PREŠOV. Mladý kuchár pripravil hovädziu sviečkovicu s bylinkovou chrustou, dusenými zemiakmi so špenátom, karamelovou cibuľkou a sézamovou kroketkou.
Jeho jedlo nielen dobre vyzeralo, voňalo, ale predovšetkým porotcom chutilo a preto v národnej súťaži vyhral.
Róbert má len 19 rokov, ale práce v kuchyni sa nebojí. Skôr naopak. Školu už reprezentoval aj na iných súťažiach, no vtedy pripravoval len studené misy a predjedlá.
Najlepšia je aj tak mamina koložvárska
„Som rád, že ma teraz nikto nepredbehol a pocity z víťazstva boli skvelé. Dúfam, že aj vo Francúzsku podám čo najlepší výkon,“ povedal po súťaži Róbert Švec.
Variť vraj začal v 13 rokoch a baví ho to. Učí sa aj na vlastných chybách. Stáva sa, že jedlo nedokorení alebo presolí, ale tiež vymýšľa vlastné recepty.
Ochutnávačov má okolo seba dosť, veď má piatich súrodencov. Podľa neho však najlepšie varí jeho mama, miluje jej koložvársku kapustu.
Robo je ambiciózny, chce sa čo najviac naučiť a získať prax v zahraničí, hoci dobre vie, že práca kuchára je náročná na čas, nápaditosť aj zručnosť.
Verí, že v svojom remesle dosiahne úspechy. Trúfol by si vraj aj na účinkovanie v takej súťaži ako bol Masterchef.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári