Maturanti Hotelovej akadémie v Prešove zaujali netradičnou maturitnou škúškou. Pripravili recepciu z čias, keď sa po svete ešte túlal nezabudnuteľný umelec W. A. Mozart.
PREŠOV. Študenti Hotelovej akadémie v Prešove majú za sebou už aj praktickú časť skúšky dospelosti. Ich maturitnou témou bol Večer s Mozartom.
„Každý z nás mal nejakú úlohu. Všetko sme mali vyzdobené v tomto štýle. Pripravovali sme to celé dva dni,“ povedala nám maturantka Tamara Balčáková.
Najprv bola teda písomná časť maturitných skúšok a až teraz bola praktická. Študenti si vylosovali tému Večer s Mozartom. Recepcii predchádzala príprava, študenti si pozvali hostí, pripravili program i celú výzdobu.
„Takúto formu maturít sme zvolili preto, aby študenti teoretické znalosti dali do tých praktických,“ povedala triedna učiteľka a zároveň členka hodnotiacej komisie Natália Chudá.
Hodnotili úplne všetko
Každý študent mal svoju úlohu. Niekto mal manažérsku funkciu, niekto sa staral o drinky, o teplú kuchyňu, studenú...
Členovia maturitnej komisie hodnotili úplne všetko. „Hodnotí sa hygiena, príprava, vzťah ku hosťom i ochota obsluhovať,“ zdôraznila triedna učiteľka.
Všetky jedlá sa týkali prevažne rakúskej kuchyne, keďže celý večer sa niesol v duchu umelca Mozarta.
„Niektorí študenti boli oblečení v dobových kostýmoch, tie sme mali požičané z divadla,“ dodala maturantka Katarína Gabčíková.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári