Tridsaťročný Svidníčan Martin Fek si varí pivo sám. Balí ho do fliaš so zaujímavým dizajnom, ktorý si tiež tvorí sám.
PREŠOV/ SVIDNÍK. Vo Wave v Prešove vystavuje svoje dizajnové diela Martin Fek, rodený Svidníčan, no bývajúci v Košiciach. Fek si varí pivo doma sám už niekoľko rokov.
„Pivo chutí najlepšie vtedy, ak má správnu teplotu, ak je dobre načapované a má dobrú penu. No najviac chutí vtedy, ak je to naše, doma navarené,” prezradil Martin Fek, ktorý si založil pred troma rokmi vlastný pivovar s názvom Mekfartin. „Pivo mám rád. Nevedel som, že sa dá variť aj doma v hrnci.“
Pivo varí výlučne zo základných surovín, kvalitných sladov, chmeľov, byliniek i korenia. „Do piva nepridávam žiadne ochucovadlá či konzervačné látky. Základ každého piva je voda, chmeľ, slad a kvas. Ale je to rôzne, stále sa vzdelávam a hľadám nové štýly. Najradšej mám pivo IPA. Je to pivo, ktoré sa kedysi varilo v Anglicku a varí sa tam dodnes. Je také horkejšie.“
Pivár vyštudoval školu dizajnu, preto svoje pivo dáva do fliaš so špeciálnym obalom. „Pivo predsa chutí najlepšie, keď má aj svoj špeciálny obal,“ povedal Fek.
Príprava. Základom sú štyri suroviny.
Foto: archív
Autor: čor
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári