Korzár logo Korzár Prešov

Prezident Andrej Kiska jedol vo Svidníku študentskú stravu

Najviac mu chutila dubáková omáčka, ale i dezert bol chutný.

Kuraciu polievku a morčacie na dubákoch. Také menu ponúkli prezidentovi na Hotelovej akadémii vo Svidníku.Kuraciu polievku a morčacie na dubákoch. Také menu ponúkli prezidentovi na Hotelovej akadémii vo Svidníku. (Zdroj: MC)

Andrej Kiska počas svojej piatkovej návštevy vo Svidníku jedol menu, ktoré bolo spoločné so študentmi. Napriek tomu si ho pochvaľoval.

SVIDNÍK. Kiska vo Svidníku navštívil štyri miesta – mestský úrad, dve rodinné firmy a jednu zo škôl, kde sa aj najedol.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Túto poctu dostala Spojená škola Svidník, kde okrem základnej školy funguje Hotelová a Obchodná akadémia.

V priestoroch školskej jedálne, kde ho obsluhovali samotní študenti, dostal slávnostný obed.

Vyučujúca Zuzana Bilá prezradila menu.

„Pán prezident má mäsovú kuraciu polievku s rezancami, morčacie mäso na dubákovej omáčke a opekané zemiaky. Ako dezert sme mu pripravili pečenú čokoládu so zmrzlinou.“

SkryťVypnúť reklamu

Zaujímavosťou je, že jedol presne to, čo mali aj ostatné študenti. Niektorí z nich dostali možnosť obedovať v jedálni počas jeho prítomnosti.

Najviac chutila omáčka

Zaujímali sme sa, čo bolo najlepšie.

„Najviac mi chutila omáčka, ale i dezert bol chutný. Keď som sa pýtal pani riaditeľky, že ako je to možné, že tak dobre varia, prezradila mi recept. Pani kuchárky varia úžasne.“

Potešilo ho, že jedol bežnú stravu.

„Som veľmi rád, že som dostal presne to isté a bolo to veľmi chutné,“ povedal s úsmevom.

Okrem toho si počas dňa pochutil na jogurtoch Malý gazda vo svidníckej minimliekárni.

„Jogurty boli výborné. Vyskúšal som čistý, s príchuťou malina-citrón a s borievkami-černicami. Sú úžasné, každému odporúčam ich ochutnať.“

So študentmi. Prezidentovi varili aj ho obsluhovali. FOTO: MC

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 86 975
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 617
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 340
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 265
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 418
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 225
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 471
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu