Pracuje ako zástupca šéfkuchára v reštaurácii v Írsku. Po odchode do zahraničia nemal žiadnu prácu a kopu dlhov. Postupne sa adaptoval, chvíľu pracoval ako kuchár aj v reštaurácii Jamieho Olivera, dnes zastupuje šéfkuchára v špičkovej reštaurácii. Doma zanechal sľubne rozbehnutú volejbalovú kariéru.
PREŠOV. Keď bol Daniel Širota ešte v Prešove, pracoval po skončení školy ako kuchár v jednej reštaurácii. Platovo to nebolo bohviečo, našiel si popri tom aj ďalšiu prácu.
Uvedomoval si, že to nie je ono. Rozhodol sa pre radikálny krok, aby zmenil to, čo nedokázal po škole. Odišiel do zahraničia.
„V Írsku som nemal istú prácu. Po príchode som bol bez práce skoro dva mesiace, mal som kopu dlhov a už ako 18-ročný som sa musel postarať o seba. Prvú prácu som našiel vyše sto kilometrov od môjho prechodného bydliska, sedem mesiacov som do nej denne dochádzal,“ spomína D. Širota na ťažké začiatky.
Po siedmich rokoch práce v Dunne & Crescenzi sa prepracoval na pozíciu zástupcu šéfkuchára. „Vtedy to všetko začalo, začal som dostávať čoraz viac ponúk,“ hovorí.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári