Korzár logo Korzár Prešov
Streda, 25. apríl, 2018 | Meniny má Marek
Pridajte si svoje mesto

V bardejovskom Cactus restaurante stavali máj

Prvomájovú nedeľu oslávili v jednej z najlepších reštaurácií v kraji folklórnou tradíciou.

(Zdroj: cactus)

Okrem kvalitnej gastronómie stavili majitelia hlavne na prostredie. A teplo domova.

BARDEJOV. Prvomájovú nedeľu bolo na Štefánikovej ulici v Bardejove rušno. V Cactuse sa od skorého popoludnia spievalo, tancovalo a staval sa máj.

Po letnej záhrade s jazierkom behali deti a rozkvitnuté čerešne boli pripravené na májové bozky.

Rodiny sa bavili pri cimbalovke, ľudia sa v dialógoch medzi terasou, reštauráciou a kaviarničkou prepletali zubatým slnkom. Pokojná, uvoľnená a domovsky teplá atmosféra.

Článok pokračuje pod video reklamou

„Som celkom prekvapená, nepočítali sme, že príde až toľko ľudí. Vždy som chcela vidieť ako chlapci dievčatám stavajú máje, tak sme si vymysleli takúto akciu,“ hovorí spolumajiteľka Cactusu, Bardejovčanka Janette Jarvie.

Oáza rodiny

Okrem reštaurácie, baru, wellness centra a kaviarne na Štefánikovej ulici v meste prevádzkuje Cactus aj štýlovú horskú chatu – Rege Apres & Ski Bar, v malebnej obci Regetovka neďaleko Bardejova, kde ponúka aj ubytovanie.

Cactus Restaurant patrí medzi najlepšie reštaurácie v kraji. V celoslovenskej súťaži „SME reštaurácia roka 2015“ sa spolu s ďalšou bardejovskou reštauráciou – el. cafe restaurant dostal do desiatky najlepších v Prešovskom kraji.

O 4,5 tisícoch reštaurácií hlasovalo na gastronomickom portáli „restauracie.sme.sk“ viac ako 12-tisíc hodnotiteľov. Dohromady dostali reštaurácie 45-tisíc hodnotení. Výsledkom bolo desať najlepšie hodnotených reštaurácií z každého kraja.

Okrem východniarskej mačanky, domácich lievancov, jahňacieho lýtka či klasického rump steaku si môžete v Cactuse vychutnať aj zapekané slimáky, bravčové líčka, créme brulée alebo čerstvo pražené mandle. No Cactus nie je iba o dobrom jedle a víne.

„Naša pridaná hodnota je rodina. A rodinný prístup vedenia a manažmentu k zamestnancom sa snažíme preniesť aj na našich zákazníkov. Druhá výborná vec je prepojenie atraktívnych priestorov reštaurácie a kaviarne otvorených do priestrannej letnej záhrady s množstvom zelene a jazierkom. Takéto komplexy sú v malých mestách skôr výnimkou. Vonkajšie sedenie sa snažíme udržiavať aj v zime, tak ako je to v exteriéroch bežné v zahraničí,“ vysvetľuje manažér reštaurácie Valér Herich.

Jednoduchosť, kvalita

Pre reštauráciu je veľmi dôležitá istota, že suroviny z ktorých varia, sú vždy čerstvé a kvalitné.

Bez toho, aby robili veľkú reklamu sa im do Cactusu podarilo dotiahnuť najvyššiu klientelu, ale aj bežných ľudí. Dnes sa tu ľudia už pravidelne vracajú.

„U nás jednoducho ľudia vedia, čo jedia. Nie sme ničím zvláštni, snažíme sa byť jednoduchí. Chceme ale zároveň ponúknuť aj kvalitné jedlá, za ktorými by inak ľudia museli cestovať do veľkého mesta alebo do zahraničia. A za prijateľnú cenu. Vôbec nie sme zameraní iba na najvyššiu klientelu. Aj preto táto prvomájová akcia s folklórom pre bežných ľudí. Chceme, aby to bola príjemná oáza pre všetkých ľudí a aby sa k nám vracali,“ hovorí Janette Jarvie.

Kritiku aj konkurenciu vnímajú pozitívne. „Viete, na Slovensku sa stále chodiť do reštaurácií len učíme. Určite sme za kritiku, no treba ju riešiť hneď a na mieste, potom sa z toho dá poučiť,“ dodáva.

Atmosféra piana

„Áno, aby sa reštauračná kultúra v meste zlepšila, potrebovali by sme kvalitnejšiu a väčšiu klientelu,“ odpovedá majiteľka na otázku či je ťažké presadiť sa v gastronómii v Bardejove.

„Naše mesto vie byť pekné, vie byť pokojné a nemusíme tu mať hneď fabriku pre dvadsaťtisíc ľudí. Ale možno by sme ten pokoj a krásu mohli využiť a otvoriť potenciál a priestor pre tvorivé profesie, kde sa niečo vyvíja. Ako napr. v Košiciach, kde začali stavať na IT sektore,“ dodáva.

V blízkej budúcnosti sa v Cactus restaurante chystajú gastronomický zážitok obohatiť aj hudobným.

„Chceli by sme sa vrátiť ku klavírnej hudbe a vytvoriť špecifickú atmosféru, tak ako to bolo niekedy. Takže momentálne hľadáme klaviristu do reštaurácie, ak by ste o niekom takom vedeli,“ avizuje Jarvie.

7aeafb535e1e722corig_res.jpg

Stavanie mája. Foto: Mario Hudák

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 18/2016, v predaji od 10. 5. do 16. 5.

Neprehliadnite tiež

Varehov daňový raj: Súd bude rozhodovať o obnove konania

Firmy zaťažoval DPH vo výške 16, maximálne 17 percent.

Samopaly predával po 700 eur, jedenásť kúpil policajný agent

Obchodník so zbraňami strávi za mrežami sedem rokov.

Vyčistia trať na Triede SNP, na zastávkach doplnia lavičky

Na Moldavskej a Štúrovej pracuje podľa šéfa Eurovie denne 150 až 250 ľudí.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Ceny bytov sú vysoké. Počkať na ich pokles, alebo sa ešte oplatí nehnuteľnosť kúpiť?

Ak človek zvažuje kúpu nehnuteľnosti, mal by zvážiť viacero faktorov.

KULTÚRA

V poslednom Marvelovi prichádza po titulkoch prázdno

Infinity War je epickou ničivou vojnou.

KOMENTÁRE

Cirkevní lídri zápasia o stratenú dôveru

Prečo cirkevní lídri napísali Pellegrinimu otvorený list.

Najčítanejšie na Prešov Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Tri pravidlá, na ktoré inovatívne firmy nikdy nezabúdajú
  2. Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody
  3. 7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko
  4. Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach
  5. Nový rekord SME.sk: Za 2 roky takmer 2-krát viac predplatiteľov
  6. Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka
  7. Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike
  8. Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť
  9. Zákazníkom sme vďaka našim službám ušetrili viac ako milión eur
  10. Zelené Grunty pripravujú nové byty do predaja
  1. Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si piatykrát odnáša Martinus
  2. Za palivo Shell BMW domov
  3. Shell ponúkne najrýchlejšie dobíjanie elektromobilov v Európe
  4. Za tankovanie môžete platiť mobilom
  5. Shell zásadne inovoval celý sortiment palív
  6. Shell uviedol nový koncept rýchleho občerstvenia
  7. Cykloturistický trip_vol. 5
  8. Hravá inštalácia študentov SPU v mestskom parku
  9. Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody
  10. 7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko
  1. Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike 18 980
  2. Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť 16 890
  3. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín 15 964
  4. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta 14 054
  5. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk? 11 511
  6. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý 6 225
  7. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi 4 917
  8. Nový rekord SME.sk: Za 2 roky takmer 2-krát viac predplatiteľov 4 892
  9. 7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko 3 588
  10. Vieme, čo môže spôsobovať neplodnosť u mužov a žien 3 293

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop