Korzár logo Korzár Prešov
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

V bardejovskom Cactus restaurante stavali máj

Prvomájovú nedeľu oslávili v jednej z najlepších reštaurácií v kraji folklórnou tradíciou.

(Zdroj: cactus)

Okrem kvalitnej gastronómie stavili majitelia hlavne na prostredie. A teplo domova.

BARDEJOV. Prvomájovú nedeľu bolo na Štefánikovej ulici v Bardejove rušno. V Cactuse sa od skorého popoludnia spievalo, tancovalo a staval sa máj.

Po letnej záhrade s jazierkom behali deti a rozkvitnuté čerešne boli pripravené na májové bozky.

Rodiny sa bavili pri cimbalovke, ľudia sa v dialógoch medzi terasou, reštauráciou a kaviarničkou prepletali zubatým slnkom. Pokojná, uvoľnená a domovsky teplá atmosféra.

Článok pokračuje pod video reklamou

„Som celkom prekvapená, nepočítali sme, že príde až toľko ľudí. Vždy som chcela vidieť ako chlapci dievčatám stavajú máje, tak sme si vymysleli takúto akciu,“ hovorí spolumajiteľka Cactusu, Bardejovčanka Janette Jarvie.

Oáza rodiny

Okrem reštaurácie, baru, wellness centra a kaviarne na Štefánikovej ulici v meste prevádzkuje Cactus aj štýlovú horskú chatu – Rege Apres & Ski Bar, v malebnej obci Regetovka neďaleko Bardejova, kde ponúka aj ubytovanie.

Cactus Restaurant patrí medzi najlepšie reštaurácie v kraji. V celoslovenskej súťaži „SME reštaurácia roka 2015“ sa spolu s ďalšou bardejovskou reštauráciou – el. cafe restaurant dostal do desiatky najlepších v Prešovskom kraji.

O 4,5 tisícoch reštaurácií hlasovalo na gastronomickom portáli „restauracie.sme.sk“ viac ako 12-tisíc hodnotiteľov. Dohromady dostali reštaurácie 45-tisíc hodnotení. Výsledkom bolo desať najlepšie hodnotených reštaurácií z každého kraja.

Okrem východniarskej mačanky, domácich lievancov, jahňacieho lýtka či klasického rump steaku si môžete v Cactuse vychutnať aj zapekané slimáky, bravčové líčka, créme brulée alebo čerstvo pražené mandle. No Cactus nie je iba o dobrom jedle a víne.

„Naša pridaná hodnota je rodina. A rodinný prístup vedenia a manažmentu k zamestnancom sa snažíme preniesť aj na našich zákazníkov. Druhá výborná vec je prepojenie atraktívnych priestorov reštaurácie a kaviarne otvorených do priestrannej letnej záhrady s množstvom zelene a jazierkom. Takéto komplexy sú v malých mestách skôr výnimkou. Vonkajšie sedenie sa snažíme udržiavať aj v zime, tak ako je to v exteriéroch bežné v zahraničí,“ vysvetľuje manažér reštaurácie Valér Herich.

Jednoduchosť, kvalita

Pre reštauráciu je veľmi dôležitá istota, že suroviny z ktorých varia, sú vždy čerstvé a kvalitné.

Bez toho, aby robili veľkú reklamu sa im do Cactusu podarilo dotiahnuť najvyššiu klientelu, ale aj bežných ľudí. Dnes sa tu ľudia už pravidelne vracajú.

„U nás jednoducho ľudia vedia, čo jedia. Nie sme ničím zvláštni, snažíme sa byť jednoduchí. Chceme ale zároveň ponúknuť aj kvalitné jedlá, za ktorými by inak ľudia museli cestovať do veľkého mesta alebo do zahraničia. A za prijateľnú cenu. Vôbec nie sme zameraní iba na najvyššiu klientelu. Aj preto táto prvomájová akcia s folklórom pre bežných ľudí. Chceme, aby to bola príjemná oáza pre všetkých ľudí a aby sa k nám vracali,“ hovorí Janette Jarvie.

Kritiku aj konkurenciu vnímajú pozitívne. „Viete, na Slovensku sa stále chodiť do reštaurácií len učíme. Určite sme za kritiku, no treba ju riešiť hneď a na mieste, potom sa z toho dá poučiť,“ dodáva.

Atmosféra piana

„Áno, aby sa reštauračná kultúra v meste zlepšila, potrebovali by sme kvalitnejšiu a väčšiu klientelu,“ odpovedá majiteľka na otázku či je ťažké presadiť sa v gastronómii v Bardejove.

„Naše mesto vie byť pekné, vie byť pokojné a nemusíme tu mať hneď fabriku pre dvadsaťtisíc ľudí. Ale možno by sme ten pokoj a krásu mohli využiť a otvoriť potenciál a priestor pre tvorivé profesie, kde sa niečo vyvíja. Ako napr. v Košiciach, kde začali stavať na IT sektore,“ dodáva.

V blízkej budúcnosti sa v Cactus restaurante chystajú gastronomický zážitok obohatiť aj hudobným.

„Chceli by sme sa vrátiť ku klavírnej hudbe a vytvoriť špecifickú atmosféru, tak ako to bolo niekedy. Takže momentálne hľadáme klaviristu do reštaurácie, ak by ste o niekom takom vedeli,“ avizuje Jarvie.

7aeafb535e1e722corig_res.jpg

Stavanie mája. Foto: Mario Hudák

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 18/2016, v predaji od 10. 5. do 16. 5.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  4. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  5. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  7. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  8. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  9. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  10. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  1. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  2. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  6. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  7. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  8. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  9. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 869
  2. Najužitočnejšia appka 14 696
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 191
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 425
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 6 752
  6. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 452
  7. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 720
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 4 534
  9. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 4 511
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 249

Neprehliadnite tiež

Antala nezaregistrovali za kandidáta na košického primátora

Registráciou prešlo 13 zo 14 uchádzačov.

Úle skončili v ohni. V okrese Stará Ľubovňa vyčíňal mor

Za mor včelieho plodu môže nedostatočná starostlivosť o úle.

Rada hierarchov podporila biskupa Chautura

Riešili aj delimitáciu medzi Prešovskou a Košickou eparchiou.

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOMOV

Za smrť tínedžerky na Pohode majú organizátori platiť

Od tragédie prešlo deväť rokov. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

EKONOMIKA

Nákupná horúčka realít sa skončila, úplne vypredané nie je

Koľko sa oplatí investovať do predávaného bytu.

AUTO

Test: Zabudnite na A8, Q8 je nová vlajková loď Audi

Je najlepšie preto, že je najnovšie.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop