Korzár logo Korzár Prešov
Pondelok, 23. november, 2020 | Meniny má KlementKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Šéfkuchár: Zo slovenskej kuchyne vypadli klasické ingrediencie (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

5hviezdickovy kuchar :)

...to co znamená? Tie hviezdy nemaju nic spolocne s kulinarstvom.
Bratislava gastronomiou neoplyva preto chvalit sa tym je blbost. To uz lepšie mi pride napísať kde konkretne v zahraniči stážoval
Inač prezentacia jedla na fotke od Ačkového :D kuchára nic moc
 

www.slovakcuisine.sk

na konci diskusie som napísal prečo to jedlo na fotke vyzerá ako vyzerá. Asi to nebude ťažké pochopiť, ak áno píšte na uvedený mail, rád vysvetlím aby ste to správne pochopili čo a prečo :) Píšem s oneskorením pár rokov,ale to preto lebo som tento článok ani fotografie neautorizoval a teda som ani nerátal že vyjde.Fotky sú otrasné. Upozornil ma na to až kamarát :D
 
Hodnoť

:-)

"Päťhviezdičkový kuchár do slovenských reštaurácií nechodí jesť, pretože je tu málo dobrých šéfkuchárov a nechce vyhadzovať peniaze za priemerné a podpriemerné jedlá, keď si vie pripraviť sám lepšie."

- Ja do slovenských reštaurácií tiež nechodím jesť - a to ani nie som 5* kuchár - ale tiež si viem pripraviť lepšie jedlá sám... za 10 eur si uvarím lepšie, ako to za čo som pred pár rokmi vyhodil 20-30 eur v reštaurácii - raz darmo - keď má človek k dispozícii kvalitné suroviny, doma uvarené jedlo sa ani nedá pokaziť - to tvrdím už dlho...
 

co si normalny

take prachy za jedlo, sak menu toji 3,30
 
Hodnoť

Hovädzie líčka

Robili sme to doma prvý krát minulý týždeň (prvý krát sme zabíjali vlastného býka) a skutočne je to mäso, ktoré som ešte nejedol.
Čo sa týka gastronómie na Slovensku, je to zlé, lebo väčšina preferuje menu za 2,95 a tomu sa prispôsobujú aj reštaurácie, ktoré musia prežiť. Ale rozhodne sa nájdu aj ľudia, ktorí sa usilujú o niečo viac.
 

poznám v okolí

reštiky, aj pizzerie, kam viem že môžem.
jasné, že ak stačí malá kvalita, tak načo sa namáhať - stačí pozrieť TV a vidíš, čo je "žiadané"
ale naozaj skôr nevyhnutne.
zažil som raz že prišli do menšieho penziónu turisti a bol som s nimi na obed - no nevedeli vynachváliť kuchyňu, ktorú som mal za priemernú - prípadne ako som kuchárke povedal, domácu.
čo tí chudáci musia jesť, ak toto bolo úžasné a pritom je to normálna domáca strava...
jo, k býčkovi blahoželám...za najkrajšie chvílky považujem zabíjačku - a líčka uvarené do tlačenky mi nedajú spať ;)
 
Hodnoť

 

Ja by som tiež v reštaurácii nič nejedol, je to riziko, dajú vám tám kľudne hocičo zdochnuté - tu auto zrazí líšku, psíka, či zajaca a už máte na stole perkeltík, medajlónky... radšej si stravu zaobstarám sám.
 
Hodnoť

 

"Päťhviezdičkový kuchár do slovenských reštaurácií nechodí jesť, pretože je tu málo dobrých šéfkuchárov a nechce vyhadzovať peniaze za priemerné a podpriemerné jedlá, keď si vie pripraviť sám lepšie."
tie licka na fotke su pripravene 5-hviezdickovym kucharom?!
licka su vynikajuce, ale takto naservirovane od 5-hviezdickoveho kuchara...
 

 

Tiež ma to prekvapuje. Tá zelená vec na vrchu je tam úplne zbytočná, a huby symetricky do kruhu... dosť staromódne. Tie huby mohli byť radšej pripravené v omáčke, ktorou mohlo byť mäso poliate. Ale inak verím, že chutiť to musí fantasticky.
 

 

postav sa nad sporak,stoj tam cez 8hodin a potom kritizuj
 

www.slovakcuisine.sk

na konci diskusie som napísal prečo to jedlo na fotke vyzerá ako vyzerá. Asi to nebude ťažké pochopiť, ak áno píšte na uvedený mail, rád vysvetlím aby ste to správne pochopili čo a prečo :) Píšem s oneskorením pár rokov,ale to preto lebo som tento článok ani fotografie neautorizoval a teda som ani nerátal že vyjde.Fotky sú otrasné. Upozornil ma na to až kamarát :D
 
Hodnoť

co to je 5* kuchar?

"Furt králíka, každej den máme králíka, ani ***** to už nežere, viď Piňďo, že už taky nechceš králíka?"

pravdu ma v tom, ze vacsina nasich restauracii je nanic - ale ak chce niekto menu za 3.50, tak za to sa zazraky urobit nedaju.
na druhej strane sa mi vôbec nepaci - nicim ma nezaujal, ci uz kuchynou alebo manazovanim kuchyne - vsetkych povyhadzovat nie je umenie, ale ich niecomu naucit, to chce trochu viac fistronu ako pripravit kralika
 
Hodnoť

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť

 

Co je to za grc na tom tanieri?
 
Hodnoť

Hladik :"Hviezdicky sa davaju

restauraciam, v mojom pripade, ich dali mne a mojmu pomocnikovi !"
 
Hodnoť

 

Clovek, ktory pracuje v rondone s logom pivovaru, serviruje jedlo do sklenenych tanierov stvorcoveho formatu si nikdy nemoze povedat, ze je spickovy kuchar.
 

 

vravi ti nieco ilustracne foto?
 
Hodnoť

gen Hladik : "6 hviezdiciek mal

jedine Pershing a Washington, aj ten az posmrtne !"
 

 

6 nemal nikdy nikto.
 
Hodnoť

 

Musím súhlasiť s jednou vecou, že gastronómia na Slovensku je skutočne v biednom stave. Ale tým nemyslím len samotné spracovanie jedla, ale aj kultúru stravovania. Tá úplne chýba. Typické slovenské je našrotovať sa z hlavného chodu, spravidla niečím vyprážaným, zjesť to rýchlo, bez vychutnávania a hlavne čo najlacnejšie. Absolútne chýbajú v stravovaní predjedlá, trochu citu pre výber alkoholu k jedlu, kultúrnosť a etiketa pri stravovaní.
K jedlu pre mňa napr. patrí aj komunikácia, ale keby sa o ňu pokúsi bežný slovák, tak sa asi zadusí, lebo vychutnávanie, pomalé jedenie, popíjanie a časový priestor medzi chodmi nepozná. Nič horšie ako to, že "pri jedle sa nerozpráva" nás v detstve nemohli naučiť (vzhľadom ku gastronómii).
A ešte jedna vec... zeleninové oblohy sú už vecou minulosti. Ak chcem šalát, objednám si ho, ak si ho neobjednám, to znamená že ho nechcem mať na tanieri, navyše neochutený.
 

1 2 >

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop