Korzár logo Korzár Prešov
Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Majster barista: Nech ľudia pijú hlavne takú kávu, aká im chutí (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

Môže byť, ale nie vždy je rýchla káva

dôsledkom lenivosti.
často je to nedostatkom času, keďže kým zovrie voda, stihnem ešte niečo urobiť, zalejem a kým trochy vychladne, ešte niečo stihnem. Najmä ráno to býva tak (tú 1. osobu j. č. dávam obecne, ja takúto kávu nepijem).
Ale občas zvyknem návšteve urobiť tú v džezve. Doniesol som si takú malú pred viac ako 30 rokmi od Muamara Kaddáfiho (nie od neho, ale z jeho krajiny, pochopiteľne) a robím takú, ako to robili domorodci.
Dať kávu na dno, zaliať studenou vodou a dať zovrieť. Keď začne stúpať pena, tak pred vykypením stiahnuť zo sporáka a po klesnutí peny zopakovať ešte ďalšie 2 razy. Potom hodne cukru na spôsob arabského silného čaju.Zatiaľ chutila každému. A práve džezva je svojim tavrom na to najvhodnejšia (široké dno, úzke hrdlo).
 
Hodnoť

 

mozno 20 rokov som pil instantnu. az ked som presiel cez kapslovy kavovar k domacemu pakovemu pressostroju, som pochopil aka je ta instantna humac. male epressa do seba viem hodit aj 6 denne ale ked mi niekto urobi instantnu okamzite som predavkovany kofeinom so vsetkym co k tomu patri, bolest hlavy, vysoky tlak, nesustredenost a nervozita.
 


Najčítanejšie na Prešov Korzár

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop