Korzár logo Korzár Prešov
Štvrtok, 5. august, 2021 | Meniny má HortenziaKrížovkyKrížovky

Šéfkuchári na olympiáde pokúšali svetové chute mačankou

Krištof: Keby sme pripravovali krevety, pozerali by na nás čudne.

Peter Krištof (druhý zľava) a slovenský tím.Peter Krištof (druhý zľava) a slovenský tím. (Zdroj: archív)

PREŠOV. Predseda Prešovského klubu kuchárov a cukrárov Peter Krištof zostavil tím, ktorý reprezentoval SR na kuchárskej olympiáde Culinary Olympics v nemeckom Stuttgarte.

Súvisiaci článok Peter Krištof so svojím tímom mieri na kuchársku olympiádu Čítajte 

Skúsený šéfkuchár už má na svojom konte viaceré medaily z kuchárskych olympiád, tentoraz malo Slovensko premiérovo účasť v kategórii Community Cathering Teams.

V prešovsko-košickom tíme kapitána Krištofa boli kuchári Milan Poloha, Goran Marjanovič, Marek Madzik, Marián Pšak, manažér Marek Broda a asistenti Šimon Madzik a Slavomír Sabol.

SkryťVypnúť reklamu

Prezentovali sa navýsosť tradičnou slovenskou kuchyňou.

Tá v Nemecku zaujala, hoci taká bola podľa Petra Krišfova pre mnohých novinka.

Predali väčšinu zo 120 navarených porcií, na medailu to ale nestačilo, podelili si ich kulinárske mocnosti: 1. Dánsko, 2. Fínsko, 3. Švajčiarsko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nováčikovská daň

„Boli sme spolu na viacerých takýchto súťažiach, ale v iných kategóriách a chceli sme si odskúšať niečo také. Máme z toho dobré pocity. Reprezentovali sme Slovenskú republiku. Boli tam silnejšie štáty, podporované oveľa lepšie ako Slovensko. Stále je to o tom, keď idete prvý raz, porotcovia vás sledujú. Oni vedia, kto bol v tejto kategórii za Slovensko a doteraz nikto nebol. A úprimne, stále sme tá východná Európa,“ realisticky zhodnotil výsledok kapitán tímu.

SkryťVypnúť reklamu

Pochvaľoval si, že slovenský kuchársky tím, ktorý sa skladal postupne, fungoval perfektne.

„Sme zohratí, nemáme konfliktné typy ľudí,“ povedal s tým, že porota si všímala aj maličkosti. Mimiku kuchárov, to, ako krájajú suroviny, ako sa správajú, či nadávajú.

Nie je to len o chuti a jedle, ale do úvahy sa berie aj hygiena, triedenie odpadu a všetko možné.

„Nezískali sme žiadnu medailu, ale videli sme, zažili sme vysokú gastronómiu sveta. Máme skúsenosti a do budúcna, ak bude dosť síl a chuti niečo vyskúšať a ukázať, tak by sme chceli ísť,“ povedal Peter Krištof.

„Najhlavnejšie bolo stretnutie svetových kuchárov. Vidieť ich prácu. Neodlišujú sa od nás, že by inak krájali či mali inú mentalitu, všetci sme kuchári. No u mnohých vidieť, ako sú profesionálne pripravení, venujú sa tomu dňom i nocou, majú dostatok financií. Napríklad mali dokonca svoj servis. Neviem si predstaviť, ako by som tam doniesol svoj servis, vrátane výdajného pultu... Odpozorovali sme nejaké veci. Máme to odsledované a vieme, čo môžeme spraviť nabudúce a očariť porotcov.“

SkryťVypnúť reklamu

Trendom je vegetariánstvo

Najbližšie veľké podujatie budú majstrovstvá sveta o dva roky v Luxembursku, o štyri roky bude ďalšia olympiáda.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte Korzar.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C6ZNG na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M6ZNG na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  2. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  3. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  4. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  5. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  6. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  7. Odomknite si SME.sk na viacerých zariadeniach
  8. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  9. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  10. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  1. Zázračné účinky Arónie na zdravie
  2. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  3. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  4. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  5. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  6. Dekarbonizácia má byť súčasťou moderných dodávateľských vzťahov
  7. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  8. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  9. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  10. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 778
  2. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise 5 702
  3. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 4 961
  4. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 4 618
  5. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 907
  6. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci 3 785
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 3 415
  8. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 162
  9. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor 2 958
  10. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca 2 623
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Branislav Benčat

Hľadáme úspešné inovatívne malé a stredné firmy.


9 h
Ilustračná fotografia.

Peniaze Únie dáva štát na to, čo neziskové organizácie už robia za tretinu sumy.


3. aug

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop