PREŠOV. Vo veku 61 rokov zomrel v stredu ráno vychýrený prešovský šéfkuchár Ivan Kopčák, dlhoročný šéf prešovských kuchárov a cukrárov.
Mal problémy so srdcom.
Vychýrený kulinár bol pred dvadsiatimi rokmi jedným zo zakladateľov Prešovského klubu kuchárov a cukrárov.
V roku 2010 bol zvolený za jeho predsedu, nahradil zosnulého Petra Uličného. Od roku 2019 sa stal čestným predsedom, výkonnú funkciu v klube prenechal zástupcovi mladšej generácie Petrovi Krištofovi.

Rad sv. Vavrinca
Ivan Kopčák začínal v hoteli Dukla, v ktorom pracoval 12 rokov. Neskôr svoje gastronomické umenie pretavil do vlastného rodinného podniku.
V roku 2017 bol ocenený najvyšším ocenením Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov – Radom sv. Vavrinca.
„Svoje gastronomické schopnosti využíval nielen pri riadení Prešovského klubu kuchárov a cukrárov, ktorý odhodlane deväť rokov viedol, ale aj pri rôznych súťažiach a gastronomických aktivitách. Pripravoval napríklad regionálny tím na svetový pohár v Luxembursku 2010,“ povedal súčasný predseda klubu Peter Krištof.
Špeciality ľudovej kuchyne
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári